Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krutá tradice

5. 3. 2011

Býci musí být podle zákona čtyři až pět let staří, nesmí mít žádné tělesné defekty a musí být vyzbrojeni dobrými rohy s ostrými špičkami. Před zápasem je prohlíží městský zvěrolékař. Veterinář je povinen odmítnout každého býka, jež není dost starý, není dobře vyzbrojen.nebo má nějakou tělesnou vadu. Nesmí být například chromý.

býčí zápasy, je tradiční představení provozované zvláště ve Španělsku, v Portugalsku a v některých zemích Latinské Ameriky. Aktéři této podívané, nazývaní jako toreadoři, pro potěšení publika zabodávají do býka kopí a poté ho dorazí mečem. Jenom ve Španělsku je při zhruba 1700 zápasech ročně usmrceno asi deset tisíc býků.Někteří lidé tuto tradiční podívanou považují za formu týrání zvířat, proto je postupně zakazována. 

Zdroje : Wikipedie.cz *ekolist.cz*

Osobně si myslím, že toto není ten nejlepší způsob jak se pobavit, ale samozřejmě chápu i ten fakt, že je to dlouholetá španělská tradice, která má něco do sebe. Situaci zatím poslanci řeší tak, že tuto tradici postupně zakazují, kůli častým odporům.

Video :

Fotky :  Brutální zábava

korida07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

korida06.jpg

 

 

 

 

 

 

 

korida11.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

týrání

(B., 19. 7. 2015 19:27)

Tento týden jsme byly ve španělsku a šly jsme fandit bykum , ale to se nedalo !!! Nechápu jak můžou být lidi tak hnusní a le aspoň jsem to viděla na vlastní oči a vim ze proti tomu budu bojovat! NESNASIM TYRANI ZVIRAT A LIDI!!!

No toto :/

(P, 26. 5. 2012 19:52)

A kde se vůbec netýrají zvířata , v jaké zemi?? :( Chtěla jsem se učit Španělsky,ale změnila sem názor.

Re: No toto :/

(Erika, 27. 7. 2012 13:09)

Tak se nauč katalánsky :-)

Re: Re: No toto :/

(María, 8. 8. 2013 21:53)

Kdepak. Katalánci sice zakázali koridu, ale o zemi, kde se netýrají zvířata nemůže být řeč. Toro embolado, hezky katalánsky bou embolat se tam pořádá klidně dál. Najděte si to na internetu a řekněte mi, jak moc mají Katalánci rádi zvířata.

Re: Re: Re: No toto :/

(María, 16. 4. 2014 20:34)

A dokonce tuhle tradici chrání zákonem. Více viz zde: http://www.nbcnews.com/id/39309931/ns/world_news-europe/#.U07NB16KDIW